Aktuellt NU

 
Vid förfrågningar och dylika kontakta oss gärna via E-mail  eller telefon. Vi får tyvärr inte någon notis om att det lämnats något meddelande på vår hemsida. Därav kan det ibland dröja innan ni får ett svar. 

 OBS: Alla produkter är designade och formgivna av Smedja Therese AB. Upphovrättslagen gäller!

Årets Vårrunde-program finns att hämta hos oss. Therese mamma Echset har tagit bilden!

April!

Solens strålar börjar nu värma upp marken och blommorna slå ut. I smedjan är det som vanligt intensivt.

Jättemycket roliga uppdrag. En del än så länge lite hemliga, så dessa kan vi givetvis  inte i dagsläget berätta om, men de har tagit mycket av vår tid förra månaden och nu under April.

Några av de sakerna som vi under en tid jobbat med är nu påväg ur smedjan och dessa är ju inte hemliga{#smileys123.tonqueout}

Grindarna till Kalskoga ska hämtas. Den offentliga utsmyckningen till Uddervalla är snart klar för montage likaså de 30 meter räcke till Hällekis säteri. (Låter de bilder som lades in förra månaden ligga kvar på dessa arbeten. Nästa månad hoppas jag att jag kan lägga ut när allt är monterat.)

Har även ritat på en offentlig utsmyckning till nya äldreboendet Kastanjen i Götene. Vi var tio konstnärer som anmälde sitt intresse och vi fick jobbet ! JippiGalenDet kommer bli en kombinerad väggdekoration och en liten bänk, lagom för två att vila ändan på.

Årets Vårrunda på Kinnekulle förberedes för fullt och kommer nästa vecka lägga ut här lite info om dem som ska vara hos oss. Hade tänkt göra detta nu, men tyvärr har de varit lite slarviga med att skicka oss bilder som vi önskatGråter. Men smedjan är givetvis i full gång. Så även Echsets cafè, konsthantverk och B&B.

Så denna månad blir det även att försöka hinna smi upp massa alster som ni besökare kan få möjlighet att köpa, om ni villVinkar.

 

Slutligen så jobbas det vidare med både mindre och större beställningar. Så även med skulpturer och tavlor till årets kommande tre utställningar........

 


 

I smedjan är nu "spalje" och en grind som ska sitta i järnstolpar , s klara, men inte med på bild. Dessa ska till Karlskoga. 

Nu har vi även kommit riktigt långt på den offentliga utsmyckning som en privat-person beställt av oss och som han ska skänka till Uddevalla kommun.

 

 

För övrigt denna månaden, mer än att göra klart de påbörjade arbeten som ni sett här ovan , blir det:

GalenAtt fortsätta med skulpturer och målningar som ska vara med på de tre utställningarna i år.

Galenflera "hemliga" projekt. Som avslöjas när tiden är inne.

GalenGöra flera småbeställningar som ska ges bort som presenter, vilket gör att de inte varken kan nämnas eller visas här. Förren senare...

GalenBlir även denna månaden en smideskurs.

GalenSkissa fram förslag till flera nya arbeten som är beställda.

Så det känns som det går att fylla även denna månaden med massa roliga saker.

 

 Niclas och jag; Therese önskar dig en riktig fin April månad.

Glöm inte att försöka fylla det med bra saker, som stärker och bygger dig till både kropp å själ!

Var dag bjuder på nya möjligheterGalen

Vill du även fylla det med lite vackert smide, så är det bara att ringa ossCool.

Vardagar 9-16

Tel: 0736-286946

       0736401505

Mvh Therese och Niclas

 

Obs:Jag får ingen notering när du skriver här nere: Vid beställning eller förfrågan kontakta oss istället via telefon eller mail. Så kan du få svar fortare. Tack på förhand!

Mvh Therese och Niclas

I Götska Pärlor`s kollektion ingår även Sankta Brigida-smycket. Under tidig medeltid var hon ett mycket stort Helgon och kallades i Europa Birgitta. Inte att förknippa med Heliga Brigitta som levde betydligt senare. 2019 anordnar vi Brigida-ceremoni för 7 året (den 2 feb). i Husaby.

Enligt Äldre Västgötalagen ska Olof skötkonung döpts i Husaby 1008 just i Birgittakällan, Brigidas källa. I den lilla flaskan, som medföljer smycket, är det vatten i från denna källan.

Brigida är bl.a. Smedernas Gudinna och därför har vi placerat ett litet städ bakom Brigida-korset.

Brigida -smycket går att köpa i smedjan, de övriga medaljonger på respektives plats.

VinkarNi vet vell att vi även kan rita och tillverka företags presenter??Givetvis packas alla presenterna, så det är smidigt och enkelt att lämna över vid behov.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.04 | 16:26

Hej Jonathan
Visst kan vi göra bältesspännen. Kontakta mig via mail så kan vi prata vidare......

...
15.03 | 13:06

Och om du gör såna vill ja veta vad du tar för dom också vill jag säga at det ska vara en orm som motiv på spännena i lite keltisk stil

...
15.03 | 13:03

Hejsan jag undrar om du möjligen gör medeltida bältesspäne för jag skulle behöva få tag på ett

...
06.03 | 17:58

Hej Eva
Ring mig istället, så kan vi säkert komma fram till nåt.
Mvh Therese

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS