Aktuellt NU

OBS: Våra produkter är skyddade genom Upphovsrättslagen.

All form av plagiering är FÖRBJUDEN!

 

Vi har öppet:  ons-fre: 12-18     (1 maj-12 sep) 

 

smedjatherese@hotmail.se eller ring: 0736-401505

2 Juli

Denna månad måste man vell kalla högsommar? Juni månad bestod mest av sol och åter sol. Givetvis väldigt härligt, men marken är krut-torr. Vi hade några skyfall men det förslog inte mycket för de arma växterna.

Denna fredag 2 juli är himelen grå och de har utlovat regn under några dagar. För vår del hade vi gärna sett att regnet uteblev några dagar, då vi har skulpturparken öppen och dessutom en helg där vi både har smideskurs och Öpppen Trädgård. Men det är ett själviskt tänkande, för vi behöver regn. Men ett strilande sådant, som inte bara lägger sig som pölar på den hårda marken eller som de slagregn som trasar sönder växterna.

Vädret är dock något vi icke kan råda över och det är nog tur det. Det är bara att gilla läget, så att säga.

Mycket tid går åt till att sköta parken. Klippa gräs, trimma, rensa, vattna och inte minst prata med besökare.

Sedan vi öppnade Skulpturpark Ouroboros 1 maj kommer det många besökare som vill gå runt länge och njuta av både växter och skulpturer.

En del passar också på att ta en fika i Cafeè Ny-fiket som serverar mumsigt hemmabakade gosaker.

Områdets 2 små butiker besöks flitigt och att titta in i smedjan är det få som missar. Dock får man stå vid dörren och titta när vi jobbar om man inte beställt tid för studiebesök.

Vi måste ju få gjort de alster som kunder har beställt och det kan vara svårt och farligt när någon annan är i smedjan. Däremot är det inga problem att beställa en demo-visning eller någon annan form av happenings. Läs mer om detta under fliken: Studiebesök o demo.

 

 

 

Juni månad kändes som en månad bestående av mycket fortbildning av olika slag.

Vi var i början av månaden var vi Kisa kommun på Värgårdskolan under tre dagar fick skolans nior att testa att smida. Detta görs genom Skapande Skola , där skolor kan söka pengar för att kunna hyra in yrkesverksamma kulturutövare. Vi är även granskade av Skapande Skola. Man kan även söka pengar av Västra Götalands Kulturguide.

Några Prova-på-smide hanns med oxå. Då kan man som namnet påskiner få prova på att smida. Man hyr in sig i smedjan under så många timmar som önskas med mig (Therese) som "vägvisare".

Juni månad var som sagt stekande het och de som gick smideskurs 5-6 juni hade det inte lätt med både värme utifrån och framför två stora eldar. Men trots detta var humöret på topp och de fick till krokar, spikar mm.

Nu denna helg är det som sagt åter smideskurs. I måndags lades de nya kurserna ut i både svets och smide. Några få platser finns kvar och om du är intresserad kan du gå in å kolla under respektive flik: Helgkurs Svets, Helgkurs Smide

 

En annan form av fortbildning är våra föredrag: 20 juni var Quest for cosplay hos oss och berättade, visade och hade catwalk. väldigt roligt och färgsprakande föredrag. Mitt i pausen när besökarna satt med sin tapas-tallrik och efterrätt (som ingår i biljetten för föredragen) kom en tromb in på gårdsplanen, med blixt och dunder och ett slag-regn som gick på tvären.

Alla rusade ut å hjälpte föreningen in med alla sina skyltdockor med kostymer, symaskiner, dator, tv-skärmar, peruker, tyger.....ja listan var lång på saker de hade på flera bord för att visa vilka material man kunde ha för att skapa en cosplay outfit.

Inne i smedjan där cosplayarn stod å klädde om för catwalken hade de knapt hunnit reagera innan vi alla störtade in med famnarna fulla. Vilken cirkus det blev! Men samtidigt extra rolig och häftig tillskott på en redan innan sprakande föredrag.

 

 

 

Forograf: Jörgen Björme, Allingsås

Nästa föredrag i parken hålls 25 juli och då är det Göran Löfwing och smedjan som berättar om våra skapar-liv.

Kostnad 150:- inkl förtäring. Anmälan sker på tel: 0736-401505

Men vi har ju även gjort massa jobb!

Bl.a är nu allt järn till inredningen på Cafeet på Rörstrands nya musem klart. Nu ska vi sätta igång med själva museie delen.

Inget smide på dessa arbeten , men fasligt mycket järn. Som i sin avskalade formgivning blir så fint ihop med den övriga interiöten som arkitekterna ritat.

Några nya smycken har även tagits fram till vår butik bl.a detta Ouroboros halsband.

Att smida alster till vår lilla butik är något som ständigt pågår. Man vill ju både förnya kollektionerna och se till att det finns av de gamla för våra kunder.

I butiken finns både smycken, skulpturer, ljusstakar, krokar och mycket mer. Vi kan även skicka om man inte har möjlighet att komma till oss.

Väggdekoration gjord till kund under juni månad.

Ska ta och avsluta detta lilla Aktuellt-Nu , fasst det finns så mycket mer att berätta. Men istället önskar vi er varmt välomna hit  så kan ni istället se och uppleva vårat lilla paradis live.

Stort tack till vår dotter Petronella: Pennykun_photography som tagit massa nya fina foton för oss.

 

Vill man följa våra arbeten lite mer konternueligt kan ni gå in på vår Fb-sida Smedja Therese AB. Ibland lägger vi ut mycket, å ibland lite. Beror lite på vilket humör vi är på😉

 

Niclas och jag; Therese önskar dig en riktig fin Juli månad.

Glöm inte att försöka fylla det med bra saker, som stärker och bygger dig till både kropp å själ!

Var dag bjuder på nya möjligheter🤪

Vill du även fylla det med lite vackert smide, så är det bara att ringa oss.🙂

Vardagar 9-16

Tel: 0736-286946

       0736-401505

Mvh Therese och Niclas

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

katarina nordberg | Svar 08.07.2021 22:00

Det var en sann njutning att strosa runt i skulpturparken. En stimulerande lisa för själen. Och tack för att du slog ut ringen. Nu är den hemma igen. ☺

otto žitník | Svar 02.03.2020 17:18

:)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.07 | 18:31

Hej på er och stort tack för att vi fick äran att vandra runt i den fantastiska skulpturparken! Liten yta men STOR upplevelse!

...
08.07 | 22:00

Det var en sann njutning att strosa runt i skulpturparken. En stimulerande lisa för själen. Och tack för att du slog ut ringen. Nu är den hemma igen. ☺

...
01.07 | 09:06

Hej Elisabet
Det beror på att parken har öppet till 18, men MT till 17 och deras tider måste stå med. Men 18 gäller. Förlåt förvirringen.

...
28.06 | 10:06

Hej Kristina
Ja det har vi. Kolla under helgkurser i smide. De nya datumen lades ut i morse. Mvh Therese

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS