Aktuellt NU

 
Vid förfrågningar och dylika kontakta oss gärna via E-mail  eller telefon. Vi får tyvärr inte någon notis om att det lämnats något meddelande på vår hemsida. Därav kan det ibland dröja innan ni får ett svar. 

 OBS: Alla produkter är designade och formgivna av Smedja Therese AB. Upphovrättslagen gäller!

 

 

Nu är hösten här med Augusti som sin första månad. Fortfarande landar termometern vid solväggen runt 40 grader nästan varje dag. En dag var den faktiskt 49 GråterI smedjan närmare 60 grader. Under juli månad gick det knappt att jobba. Vi här i norden är ju inte direkt vana vid sådan värme. Vi försökte jobba några timmar, vila och jobba några till. Men effektivt blev det INTE. Flera arbeten ligger vi tyvärr nu efter med och hoppas bara på att vädret ska blir mer skonsamt och energin som solen sugit ur kroppen ska återfås.

Under juni månads torsdagar stod vi utanför Vänermuseet i Lidköping och smidde med barn. Tyvärr infördes eldningsförbud redan kvällen innan den första torsdagen, vilket gjort att barnen har fått kallsmida. Isället för värklig eld har jag målat eld på kinder och armar. Ungarna har trots eldförbudet varit glada och fått gjort finfina smycken.

Inne i museets skapar-verkstad har de fått prova att göra luffarslöjd med Echset (Therese mor). Museet har stekt supergoa kolbullar. Ni barn som inte hunnit är det två Torsdagar kvar. 2 och 9  i augusti är sista chansen Galen Kl 13-15.

I september blir tre dagar i veckan smide med barn genom Skapande skola utanför Vänermuseet för Lidköpingskommuns barn. De klasser som får möjlighet till detta kommer att kontaktas av kommunen. Så det händer mycket roligt hela tiden. Mer ser ni här nedan.

Ha en riktigt trevlig AugustiLer stort

 

 

Galen Den stora vandringutställnings-projektet: Järnsmeden i myt och verklighet, som Smedjan och Vänermuseet i Lidköping jobbat med i 1 1/2 år, hade så stor invigning den 20 maj.

Om man vill se den går detta att göra fram till 23 September. Där efter kommer den börja gå på vandring. Flera ställen har hört av sig som vill ha den, vilket givetvis är jättekul. Vet du något ställe? så är det bara att kontakta VänermuseetLer stort.

Tänker nu även försöka få till den bok som jag planerat att skriva under många, många år om smedens historia, som faktiskt är anledningen till varför Vänermuseet blev intresserad av att göra utställningen, när jag nämnde att jag samlat info i 25 år för detta ändamål och även för att jag hade funderingar på att göra en doktorsavhandling i ämnet. När boken blir klar vete Gudarna........Vinkar

GalenSnart sätter höstens kurser igång! Alla dessa är nu fulla men veckan efter nyåret läggs vårens kurser ut.

Om man vill gå en kurs kan man läsa mer under fliken: Helg smideskurser.

Höstens kurser kommer att bli:

27-28 Okt  FULL!

10-11 Nov  FULL!

8-9 Dec      FULL!

 

 

Under augusti är Smedja Therese även med på denna samlingsutställning.

Varmt Välkomna!

 

Utsmyckning till Skara gamla kyrkogård som vi även ritat förslaget till är nu  klart för montage. Vi väntar bara på att kyrkogårdsförvaltningen ska ringa Vinkar

Det är två stora "portar/grindar" med pelare som man kan gå igenom. Man ska kunna sätta gravljus och blommor på portarnas sidor. när allt kommit på plats ska jag skriva lite mer utförligt om all symbolik runt denna minneslunds utsmyckning. Se den lilla enkla skissen....

 

GalenSmyckes-kollektion: Götska Pärlor, som Smedja Therese AB tagit fram släpptes i juni 2017 . Tre kommuner och 7 intressanta platser är än så länge knutna till Götska-pärlor. Fler har visat intresse. Detta jobbar smedjan vidare med. Även hemsidan jobbas det med, så fort tid finnes...

Vet du någon kommun eller ställe med spännande historia i Götaland, som skulle vara intresserad av ett eget smycke att sälja, så hör gärna av digCool

Läs mer på: www.gotska-parlor.se

 

 

I Götska Pärlor`s kollektion ingår även Sankta Brigida-smycket. Under tidig medeltid var hon ett mycket stort Helgon och kallades i Europa Birgitta. Inte att förknippa med Heliga Brigitta som levde betydligt senare.

Enligt Äldre Västgötalagen ska Olof skötkonung döpts i Husaby 1008 just i Birgittakällan, Brigidas källa. I den lilla flaskan, som medföljer smycket, är det vatten i från denna källan.

Brigida är bl.a. Smedernas Gudinna och därför har vi placerat ett litet städ bakom Brigida-korset.

Brigida -smycket går att köpa i smedjan, de övriga medaljonger på respektives plats.

VinkarNi vet vell att vi även kan rita och tillverka företags presenter??Givetvis packas alla presenterna, så det är smidigt och enkelt att lämna över vid behov.

 Galen Andra arbeten som är pågång i smedjan är:

¤ En stor vägg i glas och rostfritt är istort sett helt klart, väntar bara på glaset. Sen ska det bara kollas över en sista gång.

¤ Femarmad golvljusstake

¤ Stor skulptur till Uddevalla, skissarbete pågår.....

¤ Dekoration på stor grill. Skissarbete pågår....

¤ Gravkors

¤ Påskljustake Ledsjö kyrka

¤ Balkongräcke

¤ Skapande skola: Smide med barn

¤ Niclas kommer att vara motage-ledare för stålkonstruktionen på ett stort bygge (höghus) i Skövde.

Givetvis är det massa mindre saker som krokar, smycken mm som ska göras. Även några studiebesök och Happinings är inbokade. 

Fullt ös i smedjan.Ler stort

 Vi önskar dig en fortsatt härlig höst!

Har du frågor går det bra att ringa ossLer stort

Mvh Therese och Niclas

 

 

Ljustakar pågång......

 

Obs:Jag får ingen notering när du skriver här nere: Vid beställning eller förfrågan kontakta oss istället via telefon eller mail. Så kan du få svar fortare. Tack på förhand!

Mvh Therese och Niclas

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.08 | 11:55

Hej!
Försökt maila utan att lyckas därför skriver jag här. Besökte er den 13 juli med grindfunderingar. Vi har bestämt att avvakta i år. Vi återkommer.

...
30.07 | 09:45

Ser tyvärr inte alltid meddelanden här.
Men min mail brukar funka bra
Har inga på lager nu, men kan givetvis göra i den storlek du önskar.
Mvh Therese

...
30.07 | 09:41

Hej Ninan
Ser inte alltid meddelanden som kommer här.
Men ja, mejladressen stämmer
Mvh Therese

...
30.07 | 09:38

Hej Erik
Ser inte meddelanden ibland.
Kanske försent nu, men ring oss så kan vi kolla på det, om du fortfarande är intresserad.
Mvh Therese

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS