Observera att alla våra produkter som vi formger och smider gäller under upphovsrättslagen = Smedja Therese AB äger dess design och plagiat är förbjuden.

Upphovsrättslag och mönsterskydd är inte samma sak, men ger oss som jobbar professionellt inom kultursektorn ett form av skydd.

 (1960:729) om skydd för litterära och konstnärliga verk är den lag som kallas för upphovsrättslagen, förkortat URL.

 

 

 

 

 

Måndag 1 augusti

Ni som följer vårt lilla månadsbrev som brukar läggas ut i början av varje månad, undrar nog vart julis brev tog vägen.

Kan säga som så att i bland blir inte livet som planerat!                         Under midsommarhelgen blev jag (Therese) sjuk och hamnade även på sjukhuset några dagar. Personalen på våra sjukhus är verkligen helt underbara och jag fick med egna ögon se vilket fantastiskt gott arbete de gör. Stort TACK

Några gånger under dessa 5 veckor har jag känt mig ganska ok och försökt gå ut å jobba eller träffat kunder/besökare, dock har det resulterat i bakslag. Denna gång håller jag tummarna att det inte blir så.

Som tur är har Niclas och Ronja inte blivit sjuka och har jobbat på med alla våra jobb så långt de kunnat och orkat med.

Men nu står många av jobben och väntar på att jag ska göra min del. Dessutom har vi flera utställningar mm. (Se under: HÄNDER KALENDER)                                       

Måste erkänna att jag känner mig lätt "panikig", ha ha.

Men Niclas och Ronja har ju inte bara behövt bära hela lasset för alla arbeten i smedjan, utan även all sköttsel av vår skulpturpark, som kräver massor av den varan. För för oss är det viktigt att du som besökare inte bara ska njuta av våra duktiga konstnärers alster, utan även av vår trädgård full med blommor och växter. Ni som själva har trädgård vet vad det innebär att hålla ordning på en sådan. Vi har en tomt på 7000 kvadrat!

Så de har verkligen fått ligga i.

 

Ett roligt evenemang under juli var när Bengt Wadensjö hade bokrelease hos oss. (då var jag uppe några timmar)

Han har gjort en ny upplaga med extra material av sin bok som han gav ut för 13 år sedan: Ekon i Husaby.

En superbra bok som vi även nu har till försäljning i vår lilla butik.

 

Detta blir ett litet kort Aktuellt-NU-brev. Finns säkert massor jag skulle kunna skriva om, men tar och avslutar med lite bilder från parken och hoppas du kommer hit på ett besök.

Varmt välkommen!

Stort tack till vår dotter Petronella: Pennykun_photography som tagit fina foton för oss.

 

Men vill man följa våra arbeten lite mer kontirnueligt kan ni gå in på vår Fb-sida Smedja Therese AB. Ibland lägger vi ut mycket, å ibland lite. Beror lite på vilket humör vi är på😉

 

Niclas, Ronja och jag; Therese önskar dig en riktig fin augusti månad.

Glöm inte att försöka fylla det med bra saker, som stärker och bygger dig till både kropp å själ!

Var dag bjuder på nya möjligheter🤪

Vill du även fylla det med lite vackert smide, så är det bara att ringa oss.🙂

Vardagar 9-16

Tel: 0736-286946

       0736-401505

Mvh Therese, Niclas och Ronja