Aktuellt NU

 
Vid förfrågningar och dylika kontakta oss gärna via E-mail  eller telefon. Vi får tyvärr inte någon notis om att det lämnats något meddelande på vår hemsida. Därav kan det ibland dröja innan ni får ett svar. 

 OBS: Alla produkter är designade och formgivna av Smedja Therese AB. Upphovrättslagen gäller!

Galen December! Julens månad med allt vad det innebär. Första Advent tänds alla advenljustakar och stjärnor upp. Det hängs ljusgirlanger och ljusnät mm på hus och i trädgårdar. Ljus,Ljus, Ljus. Denna mörka årstid bara vi suktar efter det.

Men det är bara ca 170 år som vi har haft tillgång till detta överflöd av ljus som vi idag omger oss med.

1846 tändes Göteborgs gatubelysning, som första stad i Sverige, upps med hjälp av stadsgas. (Metan och Luft)

1860 började vi använda fotogenlampor.

1892 Den lilla byn Stockabo i Vårgårda var först ut med el i Sverige. Detta skrev man om till och med i Amrikanska tidningar.

Som sagt ca 170 år! Innan dess var vår belysning eldstadens sken, facklor och "levande" ljus och det sist nämnda var det inte alla som hade råd med.

Det måste varit oerhört mörkt!

 

Jag älskar att tända ljus, i ljuskronor och i stakar. Vet att det är det fler som gör, för just under höst och vinter får vi de flesta beställningar av just dessa alster. Förra månaden gjorde vi bl.a. denna stora ljuskrona med upphängning till en kund.

I november gjorde vi även en Påskljustake till Ledsjö kyrka. Inspiriatinen till den har vi hämtat från bl.a. kyrkans färgkulörer och mönstret på dess golv.

Alltid lika roligt att få göra jobb till kyrkan, då man vet att alstrena blir kvar en lång tid framöver och för hoppningsvis sprida glädje lika länge.

Detta mycket stora ljus kallas Påskljus just för att det ofta täns framförallt under Påskens högtider och symboliserar Kristi uppståndelse. Man använder oxå ljuset till att tända dopljusen på. Påskljuset ska ha anor från 300-talet.

2009 gjorde vi även en ljusbärare till samma kyrka, den hade dock inte smedjan designat.

Ljusbärare Ledsjö kyrka

Det blev givetvis massa annat gjort i smedjan under förra månaden utöver detta. Bl.a skohorn,väggkrokar,skåpslucke-handtag, kaviar-skruvar, gångjärn och hasp, skissat upp skulpturer till tre utställningar nästa år och skiss-förslag till kunder vilka flera nu är godkända och ska påbörjas nästa månad. Denna månaden är redan fullCool och är även lite "öronmärkt" för julklappsbeställningarVinkar. Lite tips på julklappar kan ni få om ni går in på den nya fliken "Julklapps-tips"Galen

Nedan lite fler bilder på arbeten som gjordes under November.

Ett par kom till smedjan och smidde sina egna vigselringar. Han hennes och vise versa. Den lilla guldbiten kommer från hennes guldring som tagits in och som jag sedan nitade fast på hans ring.

 Kaviar-snurrar

Handtag och knoppar till skåpsluckor

Gångjärn och hasp till en ett uthus som är under renovering.

Sen har det givetvis smidits upp en hel del till vår lilla butik inför julen. Ni är varmt välkomna.

Vi har lite extra öppet den 8-9 Dec. tid 10-15.

Då håller vi även årets sista helgkurs i smide. Vårens kurstillfällen lägger vi ut veckan efter nyåret och då är ni varmt välkomna att boka in er.

VinkarNi vet vell att vi även kan rita och tillverka företags presenter??Givetvis packas alla presenterna, så det är smidigt och enkelt att lämna över vid behov.

 

 

 Vi önskar dig en riktigt god jul!

Har du frågor går det bra att ringa ossLer stort

Mvh Therese och Niclas

 

Obs:Jag får ingen notering när du skriver här nere: Vid beställning eller förfrågan kontakta oss istället via telefon eller mail. Så kan du få svar fortare. Tack på förhand!

Mvh Therese och Niclas

I Götska Pärlor`s kollektion ingår även Sankta Brigida-smycket. Under tidig medeltid var hon ett mycket stort Helgon och kallades i Europa Birgitta. Inte att förknippa med Heliga Brigitta som levde betydligt senare.

Enligt Äldre Västgötalagen ska Olof skötkonung döpts i Husaby 1008 just i Birgittakällan, Brigidas källa. I den lilla flaskan, som medföljer smycket, är det vatten i från denna källan.

Brigida är bl.a. Smedernas Gudinna och därför har vi placerat ett litet städ bakom Brigida-korset.

Brigida -smycket går att köpa i smedjan, de övriga medaljonger på respektives plats.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.08 | 11:55

Hej!
Försökt maila utan att lyckas därför skriver jag här. Besökte er den 13 juli med grindfunderingar. Vi har bestämt att avvakta i år. Vi återkommer.

...
30.07 | 09:45

Ser tyvärr inte alltid meddelanden här.
Men min mail brukar funka bra
Har inga på lager nu, men kan givetvis göra i den storlek du önskar.
Mvh Therese

...
30.07 | 09:41

Hej Ninan
Ser inte alltid meddelanden som kommer här.
Men ja, mejladressen stämmer
Mvh Therese

...
30.07 | 09:38

Hej Erik
Ser inte meddelanden ibland.
Kanske försent nu, men ring oss så kan vi kolla på det, om du fortfarande är intresserad.
Mvh Therese

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS