Aktuellt NU

OBS: Våra produkter är skyddade genom Upphovsrättslagen.

All form av plagiering är FÖRBJUDEN!

 

Vi har öppet oftast:  mån-fre 9-16

(ring gärna för att vara på säkra sidan)

Skulpturpark Ouroboros och Cafè NYfiket har nu stängt för säsongen öppnar igen 1 maj 2022.

smedjatherese@hotmail.se eller ring: 0736-401505, 0736-286946

 

4 oktober

Äntligen höst. Älskar hösten. Alla dessa vackra färger i trädens lövkronor. Det börjar mörkna ute och man kan sitta inne å bara mysa med levade ljus och goda äpplepajer och annat gott.

Lite panik utbryter då man inser att nu gäller det att hinna ta tillvara allt som naturen skänker i överflöd.                                    Tyvärr hinner man inte med att ta tillvara allt.                                 Men faktiskt ! Det är så det ska vara! För resterande är det många djur och andra växter som ska få festa på. Inget går till spillo😀

 

12 september stängde vi Skulpturpark Ouroboros för säsongen. Den helgen var det även Höstrundan på Kinnekulle. Smedjan bjöd på smidesvisning, Cafè Nyfiket hade bakat upp massa godsaker som det blev taberas på. Det var över 1 100 besökare hos oss denna helg och på söndag kväll när den siste av våra gästutställare lämnade området 20.00 var vi fasligt trötta, men sååååå roligt det varit.

Att den ide Niclas kläckte 23 juli 2020, att göra om vår trädgård till skulpturpark, skulle bli en sån succè kunde vi aldrig drömma om.

Stort TACK alla ni som gjort detta möjligt.                                         1 maj nästa år öppnar vi upp igen med nya skulpturer. För de ni sett i år tas undan för undan bort, efterhand som våra utställare har möjlighet att hämta dem. Nu planerar vi för fullt för nästa år......

Den som trodde att vi efter denna extremt intensiva tid på 1 1/2 år kunde sätta oss ner å ta lite ledigt, (liksom vi), tog helt fel.         Vi har under resten av september månad haft massor av deadlines jobb. Så istället för ledighet, var det att lägga in en ännu högre växel. Men vi klarade det! Så här kommer några av de jobben vi gjorde klart. Alla små jobben är inte med😉

Vill man se lite fler bilder på arbetena kan man gå in på vår Fb: Smedja Therese. Där lägger vi in lite mer konternueligt och även lite arbetsbilder mm.

 

Först ut i vår lilla presentation över september jobben blir detta trappräcke med ett tillhörande skydsräcke till en privat-villa.

Önskemål att det skulle vara enkel och stilren formgivning.

Stolpar är nitade och handledarens fästen är gjorda med omslag
Även övervåningens lilla skyddsräckes stolpar var genomgående och nitade.

 Vi har ju satt kantjärn i de stora askgravplatser som nu görs på Götene Kyrkogård. Nu är dessa fyllda med jord och grus. Så en av de sista dagarna i septeber var vi och tog bort alla stödreglar som höll järnen på plats. För nu när de är fyllda gör de inte längre någon nytta. Alla kanter på järnen putsades noga, så inga skarpa grader fanns kvar. Sista "askgravs-rabatten" ska göras nästa år.

 

Dubbelgrinden och handledaren som vi ritat till en kund, var sedan ett bra tag tillbaka klara. Men nu blev de levererade och handledaren kom på plats.

Grindarna ska dock monteras till våren, för kunden behöver in och göra markarbete och vill inte riskera att grindarna körs på.

 

Vi har även hunnit med att göra ytterligare 2 handledare i samma stil som som ovan, till en annan kund.

 

Fick beställning på en väggdekoration till ett bröloppspar.                  -Vet att det är kort om tid men kan ni hjälpa mig? Det ska stå deras namn + ett ❤. ca 300 x 500 mm stor.

Givetvis försöker vi även om vi redan har mycket inbokat. Det blev några riktigt sena kvällar, men vi levererade innan den stora dagen.😀

Ytterligare en kund ringde tisdag eftermiddag den sista veckan i september.

-Det är panik! Dop-smyckena ni gör till oss är slut! Vi har flera dop inbokade! Jag kommer förbi på fredag, gör så många ni hinner.

Onsdag morgon lägger vi allt annat åt sidan och börjar göra små fisk-smycken. Detta smycke har vi tagit fram efter en gammal kristen symbol, just till dop-smycken. (Vi gör även andra.)

Även  kyrkans små foldrar var slut. Vi gör nämligen foldrar till smyckena som det står information om både kyrkan, smycket, oss och plats för barnets namn. Snabbt fick dessa beställas och hämtas på tryckeriet på torsdagen.

Ronja och jag (Therese) gjorde små fiskar så "händerna blödde". Kl 17.03 på torsdagen, var 100 små fiskar: smidda, kopplade, ytbehandlade, rem-försedda och packade!

En glad och förvånad kund kom å hämtade sin låda med smycken.

- Att ni hann?! och så många! Stort tack.

Själva var vi oxå väldigt glada, men nu var det bara att sätta igång med de andra jobben.....

 Vi hade flera studiebesök med visnings smide (demo) den sista veckan. Massa möten och givetvis som sagt många små beställningar + att det hela tiden smids upp alster till vår lilla butik.

Vi jobbar även med hela inredningen till Rörstrands nya museum, där vi konternuerligt åker och monterar efterhand som sakerna blir klara.

Under oktober ska vi försöka ta några dagar ledigt. Vet inte riktigt hur vi ska fixa det .....För denna månaden började i full fart med att Niclas hade svetskurs. De två nästkommande helgerna har jag (Therese) smideskurser och där i mellan massa jobb som väntar.

Men man ska inte klaga, för det finns många som inte har tillräckligt jobb. Dessutom har vi ett fantastiskt roligt arbete och träffar så många trevliga kunder.

Stort tack till vår dotter Petronella: Pennykun_photography som tagit massa nya fina foton för oss.

 

Vill man följa våra arbeten lite mer konternueligt kan ni gå in på vår Fb-sida Smedja Therese AB. Ibland lägger vi ut mycket, å ibland lite. Beror lite på vilket humör vi är på😉

 

Niclas och jag; Therese önskar dig en riktig fin Oktober månad.

Glöm inte att försöka fylla det med bra saker, som stärker och bygger dig till både kropp å själ!

Var dag bjuder på nya möjligheter🤪

Vill du även fylla det med lite vackert smide, så är det bara att ringa oss.🙂

Vardagar 9-16

Tel: 0736-286946

       0736-401505

Mvh Therese och Niclas

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

katarina nordberg | Svar 08.07.2021 22:00

Det var en sann njutning att strosa runt i skulpturparken. En stimulerande lisa för själen. Och tack för att du slog ut ringen. Nu är den hemma igen. ☺

otto žitník | Svar 02.03.2020 17:18

:)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.10 | 16:58

Ön på Island heter Flatøy och ligger nordväst (🤪) om Reykjavik, färja från Stykkisholmur.🥳

...
12.09 | 23:19

Wow, det var fantastiskt att komma till er skulpturpark och smadjan!
Kommer tillbaka!!

...
20.08 | 06:39

Hej. Efter besök i somras hos er läste vi om svets kurserna. Vill anmäla min man Krister Moren till denna och hoppas det plats.
Kommer inte ihåg vad kosta den

...
28.07 | 23:24

Café ”NYFiket” är en pärla med ljuvlig äggost och massa annat gott. Echset, Therese och Niclas, Ni är fantastiska🧡

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS