Smedje-Bak

Helgen innan jul varje år ordnar Nicke och jag tunnbrödsbakning i smedjan.
Grannar och vänner är välkomna. Men max 10 stycken,annars får man stå å baka hela natten. Det är först till kvarn.... 

Vi har smitt två bakhällar som ställs över formarna i ässjan och sen eldas det av bara den under. (går att köpa av oss)

Alla tar med sig en deg , kavel ,vin och något ätbart utöver de första nygräddade tunnbröd som självklart äts direkt. Mellan 50-150 tunnbröd per familj brukar det bli. Underbart att ha till julbordet! Dessutom har vi en väldans kul kväll.

En tradition som kanske du ska börja med oxå?
Har man ingen smedja går det bra att göra det över en annan form av eld eller i en stekpanna på spisen.
Här kommer receptet:


                             Bohuslänskt Tunnbröd  (ca 50 st)

1 L    Mjölk             
50 g    Smält smör               Blanda mjölk och smör  ( 37 grader)
50 g    Jäst                        Sen i med jäst, blanda.
2 L     Rågsikt                     Blanda i sirapen och brödkryddor.
1/2 L  Vetemjöl                  Rör ihop resten.
2 tsk  Hjorthornsalt
Sirap och brödkryddor efter bihag

                           LYCKA TILL !


Den vackra mjölborsten i mossa görs av Skogsfolket här på Kinnekulle


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Guðmundur Örn, Ísland | Svar 18.05.2012 04.00

Verry nice work, nice homepage.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.10 | 15:18

Tack snälla för svar.
Kan man förboka till våren? Vill ge bort kurs till min sambo i julklapp. Mvh Hellen

...
04.10 | 11:37

Hej Petra
Vad trevligt!
Hur kontaktar jag dig mer än här? Maila mig gärna dina uppgifter.
Mvh Therese

...
04.10 | 11:35

Hej Hellen
Nej vi har inte bara kurser på hösten. Vårens kurstillfällen lägs ut vid nyår.
Mvh Therese

...
03.10 | 11:51

Hej! Är de endast kurser på hösten?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen hemsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS