Observera att alla våra produkter som vi formger och smider gäller under upphovsrättslagen = Smedja Therese AB äger dess design och plagiat är förbjuden.

Upphovsrättslag och mönsterskydd är inte samma sak, men ger oss som jobbar professionellt inom kultursektorn ett form av skydd.

 (1960:729) om skydd för litterära och konstnärliga verk är den lag som kallas för upphovsrättslagen, förkortat URL.

 

Duva: Ljusstake för värmeljus. 1500:-

7 November

Nu börjar det bli lite råare och kallare ute. Även om det för årstiden är varmare än vanligt. Vilket är tur , så veden inte tar slut allt för fort. Det är raggsockornas och yllesjalarnas tid som inträder nu och massor av levande ljus och myspys.

Ett å annat löv hänger sig frenetiskt fast på trädens grenar. Men de flesta ligger som ett tjockt täcke på marken. Vi har fått bort de tjockaste lagren i vår trädgård, resten kommer att få ligga kvar och ge näring.

Äpplen har förvandlats till must och just hämtats från musteriet. De äpplen som är högst upp träden får fåglarna kalasa på, även våra hönor uppskattar fallfrukten. Idag när vi kom ut till hönshuset hördes ett litet pipande. Där stod en liten kyckling! Det är inte en idealisk tid att få kycklingar, men det brydde sig uppenbarligen inte hönan om. Hon håller den nog varm, får man hoppas.

Men även om vår trädgård och dess skulpturpark ligger för vinterdvala planeras det för fullt för nästa år. Då skall den åter fyllas med skulpturer och prunkande rabatter. Flera bussar har redan bokat besök och det bådar ju gott.

Förra månaden avslutades två utställningar:

Järnkraft; Lilla Galleriet i Gammelby, Västervik och

Mästarmöten, Slöjdenshus i Skövde (samlingsutställning)

Tack alla ni som besökte dem och alla fina kommentarer

Har även haft flera föredrag med bildvisning. Det är något jag tycker är väldigt kul att få göra. Man träffar så många trevliga människor och det är så roligt att få visa och berätta vad vi gör och dess tankar runt föremålen.

 

 

 

 Nu när vi gärna tänder en brasa, kommer även flera förfrågningar och beställningar på vedhyllor, vedkorgar, eldset och liknande som passar vid öppnaspisen eller vedpannan.

Denna lilla vedhylla gjordes klar i fredags och ska inom kort hämtas. Då mannen som har fått denna som present av sin fru, är snickare, Tyckte jag det kunde vara kul att få med något träd av något slag. Jag valde att rita in några eklöv och ekollon som dekoration på den.

 

 

 

Klockstapeln som ska till Kvänum församlingshem är i sin slutfas. Imorgon ska elektiker och ljud-installatören komma och montera in sina saker. Sedan ska den köras till plåtslagaren som ska göra huven. Därefter blir det montering... Invigning 1 advent!

Tre stycken Adventljusstakar är klara och väntar på lastbil som tryggt ska transportera dem till Älmhult.

Där ska de placeras i tre olika kyrkor och även dessa ska invigas 1 advent.

För några år sedan gjorde vi en ljusbärare i samma stil till en av dessa kyrkor. den kan ni se under fliken: Ljusbärare

Vi har under en längre tid jobbat med två stora balkonger , fransk balkong mm. Nu har allt börjat att monteras dit.....

Alla stänger nitas fast.

Vi har gjort repliker av 2 smycken av alla de som hittades utanför Alingsås i höstas. Denna veckan ska ytterligare två till Lödöse museum göras.

Ca 2500 år mellan orginalen och de två vi gjort.

 Sedan en tid är denna vas & ljushållare till en minneslund klar för leverans. Nu håller vi på med ytterligare två stycken. Alla kommer nu att hämtas samtidigt.

Oftast skissar/ritar vi förslag till våra kunder men i detta fall har MARELD landskapsarkitekter ritat grundförslaget och vi har hjälpt till att ta fram förslag på vas/ljushållarnas utformning.

Förra månaden berättade jag att vi jobbade med ett litet 18 m långt räcke till en fastighet i Lidköping.

Det är nu på plats!

Vi hade även förra månaden Skapande Skola där barn på Otterstad skola fick föredrag och testa att smide. Det var sista Skapande Skola för i år. Men flera är redan inbokade i vår och höst. Jättekul!

Smideskurs och Prova-på-smide var också något vi hade förra månaden.

Denna månaden kommer det vara flera Prova-på-smide. Företag har bokat in detta som en rolig inför-jul-aktivetet för sina anställda. Mycket uppskattat.

Årets sista smideskurs kommer vi ha nu till helgen och den sista svetskursen blir 3-4 dec. Nya kurser lägger vi ut måndagen efter nyårsafton kl 8.00.

Dacapo fönsterrenoverings utbildning kommer 4 dagar och testar smida fönsterbeslag.

Utöver detta blir det att få gjort och leverarat flera mindre och större arbeten, skissa/rita på jobb och åka och titta på eventuellt blivade projekt.

Dessutom börjar nu julklappsbeställningarna ramla in. Har du planer på att ge bort något smide till jul i år kommer här ett tips: beställ NU😉.

Vi har även fyllt vår lilla butik med smycken och lite större alster, så där kan ni säkert hitta något roligt att ge bort eller till dig själv.

Då vi nu är mycket borta för att bl.a montera arbeten, är det alltid bäst att ringa innan för att vara säker på att vi är hemma.

Stort tack till vår dotter Petronella: Pennykun_photography som tagit fina foton för oss.

 

Men vill man följa våra arbeten lite mer kontirnueligt kan ni gå in på vår Fb-sida Smedja Therese AB. Ibland lägger vi ut mycket, å ibland lite. Beror lite på vilket humör vi är på😉

 

Niclas, Ronja och jag; Therese önskar dig en riktig fin November månad.

Glöm inte att försöka fylla det med bra saker, som stärker och bygger dig till både kropp å själ!

Var dag bjuder på nya möjligheter🤪

Vill du även fylla det med lite vackert smide, så är det bara att ringa oss.🙂

Vardagar 9-16

Tel: 0736-286946

       0736-401505

Mvh Therese, Niclas och Ronja

 

Kommentarer

13.12.2021 07:40

Camilla Fallby

Hej! Gör du fortfarande eldkorgar?
Ifall du gör det vad kostar de och har du
Bilder iså fall? Vill gärna ha att den står på en plåt så det
Blir mer eldsäkert

03.01.2022 10:47

Therese

Hej Camilla
Ja vi gör eldkorgar stående på plåtar. Kontakta oss via vår mail så kan jag skicka bilder och pris.
Mvh Thetese

08.07.2021 20:00

katarina nordberg

Det var en sann njutning att strosa runt i skulpturparken. En stimulerande lisa för själen. Och tack för att du slog ut ringen. Nu är den hemma igen. ☺

02.03.2020 16:18

otto žitník

:)